Kanelikakkupohja

Kanelikakkupohja sopii mausteisuutensa vuoksi ihanasti syksyyn ja talveen! Kanelin lisäksi makua tuo fariinisokeri, joka tuo kakkupohjiin myös upean värin ja tuoksun. Yhdistä kakkupohjan kanssa esimerkiksi omenaa tai karpaloa ja kinuskia.

Reseptistä tulee neljä kanelikakkupohjaa, josta riittää noin 15hlölle.


Kanelikakkupohja
15hlö

275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa

2tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2,5tl kanelia

200g huoneenlämpöistä voita

300g (4 1/4dl) fariinisokeria

4 kananmunaa

1tl vanilja- aromia tai tahnaa

1,25dl kädenlämpöistä maitoa

Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja kaneli ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää fariinisokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 40min.

Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan ennen käyttämistä. Puolita kakkupohjat saadaksesi neljä kerrosta.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.